Wim de Groot

Wim de Groot

De Groot Advies & Coaching

Mijn naam is Wim de Groot, een ondernemer in hart en nieren en oprichter van De Groot Advies & Coaching. Ik heb één zoon en ben inmiddels een trotse opa van een kleindochter. In mijn vrije tijd kook ik graag en hou ik ervan om met vrienden te borrelen en te eten met een goed glas wijn. Samen urenlang genieten in een ongedwongen sfeer bij een knisperend houtvuurtje: ik vind het heerlijk! Het zit in mijn hart om te zorgen voor mensen. En dat zorgen voor anderen, dat vertaal ik door naar mijn rol als jobcoach en jobhunter.

Van werknemer naar werkgever

Je zult het niet geloven, maar ik ben eigenlijk opgeleid tot loodgieter. Waarom ik ben gestopt? Op een gegeven moment ging mijn vrouw meer verdienen dan ik. Over my dead body, dacht ik toen. Ik ben toen als pijpfitter in de industriële installatie gaan werken en werd – ten gevolge van de economische recessie – in 1983 omgeschoold tot gecertificeerd fotolasser. Jarenlang studeerde ik in de avonduren bij. Ik behaalde uiteindelijk mijn diploma lastechnicus (MLT) en werkte vijf jaar lang op een grote bedrijfsschool in Breda. In 1996 richtte ik ‘De Groot Lasopleidingen’ op. In 2017 heb ik het bedrijf verkocht en heb ik mezelf toegespitst op het bemiddelen van technisch personeel in de metaal/lastechniek onder de naam: ‘De Groot Personeel in Techniek’.

Doen waar mijn hart ligt

Het overlijden van mijn vrouw in 2020 betekende een keerpunt in mijn leven. Ik besloot het roer om te gooien en met mijn kennis en levens- en ondernemerservaring mensen te helpen om weer onderdeel van de maatschappij te worden. Want als je mensen met een arbeidsbeperking of een uitkering wat extra aandacht en begeleiding geeft, zie je ze uiteindelijk opbloeien. Je geeft ze namelijk weer toekomstperspectief; je geeft ze hun leven terug. Hoe mooi is dat! Om deze reden heb ik ervoor gekozen om een opleiding tot jobcoach te volgen. 

Coaching is als een wielrenwedstrijd. Primoz Roglic heeft bijvoorbeeld veel individuele kwaliteiten, maar zonder hulp van anderen had hij nooit de Vuelta gewonnen.

Wil je kennismaken?

Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? En welke route moet je afleggen om die stip op de horizon te bereiken? In een ongedwongen setting ga ik samen met jou het gesprek aan om je te motiveren, enthousiasmeren en om je kwaliteiten te ontdekken. Jobcoaching en jobhunting wordt toegekend door het UWV of de gemeente. Neem contact met me op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.