Jobhunter

icon__2

Jobhunter

Ontvang je vanwege bepaalde en soms onvoorziene omstandigheden een uitkering? Wil je je leven weer op de rit krijgen en ben je gemotiveerd om weer aan de slag te gaan bij een nieuwe werkgever? In de zoektocht naar passend werk sta je er niet alleen voor. Met de juiste mentaliteit, een goede opleiding én een professionele jobhunter gaat het zeker lukken om de juiste baan voor je te vinden.

Een ervaren jobhunter voor het UWV of de gemeente

Over mensen die in een uitkeringssituatie zitten bestaan veel vooroordelen, vooral bij werkgevers. ‘Er zal vast een goede reden zijn dat ze een uitkering krijgen’ of ‘Ze zullen wel niet gemotiveerd zijn’. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit beeld in de meeste gevallen niet klopt. Er zijn veel mensen die door bijvoorbeeld een reorganisatie, burn-out, zwangerschap of simpelweg door domme pech in een uitkering terechtkomen en in de bijstand belanden. Vaak zijn deze mensen wel gemotiveerd om weer aan de slag te gaan, maar is het soms erg lastig om de juiste match te vinden. Een ervaren jobhunter kan hierbij helpen.

Wat doet een jobhunter?

Als jobhunter voor het UWV en de gemeente help ik mensen om financieel en sociaal weer op eigen benen te leren staan. Het is mijn doel om de juiste match te maken tussen een werkzoekende en een werkgever. Ik ga met de kandidaat in gesprek, neem een duik in zijn arbeidsverleden en onderzoek zijn talenten. Vanuit deze basis ga ik als jobhunter proactief op zoek naar een werkgever of vacature die bij de werkzoekende past. Zie mij als recruiter voor overheidsinstanties. Is er een match? Dan is mijn missie geslaagd!

Op de stoel van de werkgever

Lange tijd heb ik als werkgever aan de andere kant van de lijn gestaan. Ik weet wat werkgevers willen en verlangen van een potentiële werknemer. Vaak is dit niet haalbaar en daarom is het mijn taak om de werkgever op te voeden. Zo adviseer ik ze om hun verwachtingen bij te stellen, zich niet blind te staren op een cv en om meer naar de kwaliteit en persoonlijkheid van een kandidaat te kijken.

Alle partijen tevreden

In mijn rol als jobhunter zorg ik ervoor dat gemotiveerde werkzoekenden een passende baan vinden waar ze hun kennis kunnen delen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Zo zijn ze financieel niet meer afhankelijk van een uitkering bij de gemeente of het UWV en kunnen ze eindelijk weer op eigen benen staan. Ze kunnen hun sociale contacten oppakken, hun toekomstdroom najagen en alles uit het leven halen.

Heb je een arbeidsbeperking en is het daardoor lastig om een passende baan te vinden en te behouden? Ook dan kan ik je helpen! Neem hier eens een kijkje.