Ooit vóór op een tandem gezeten?

Ik help je op weg bij het zoeken naar passend werk!

icon__4

Strategieën ontwikkelen

Als ondernemer begrijp ik de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het vinden van geschikte kandidaten. Het personeelstekort kan ontmoedigend zijn, maar laten we het anders bekijken: als de juiste mensen niet beschikbaar zijn op de markt, is het tijd om ze zelf te creëren!

Intern scholen van personeel is een krachtig middel dat vaak over het hoofd wordt gezien. Misschien zijn er binnen je bedrijf al mensen met de potentie voor een andere functie, maar missen ze simpelweg de benodigde opleiding of ervaring. Of wellicht zijn er medewerkers die hun huidige functie anders willen invullen, waardoor er ruimte ontstaat voor het begeleiden van een trainee.

Maar laten we ook niet vergeten dat er buiten het bedrijf een groot potentieel aan kandidaten kan zijn die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Externe kandidaten die een carrièreswitch willen maken, brengen vaak een frisse kijk en nieuwe vaardigheden met zich mee die waardevol kunnen zijn voor jouw team.

Bij De Groot Advies & Coaching zijn we gespecialiseerd in het identificeren van zowel interne als externe mogelijkheden en het adviseren over effectieve strategieën om talent te ontwikkelen en aan te trekken. Laten we samen kijken naar de kansen binnen jouw bedrijf en hoe we deze kunnen benutten om jouw team te versterken.

icon__1

Jobcoach

Er zijn veel mensen die door een arbeidsbeperking langdurig een uitkering ontvangen en het hierdoor moeilijk vinden om terug te keren op de arbeidsmarkt. Ze hebben namelijk een structurele functionele beperking, zoals een handicap, ziekte of trauma of zijn bijvoorbeeld statushouder. Als jobcoach kijk ik vooral naar wat er wél kan, zodat ook werkzoekenden met een arbeidsbeperking op de juiste plek terechtkomen.

Coaching is zoals rijden op een tandem. Je wil ergens naartoe en zit dus vooraan op de tandem met het stuur in handen. Jij bepaalt het einddoel van onze rit en ook op welke manier we er naar toe rijden. Ik zit achteraan op de tandem en ondersteun jou vanuit die positie. Ik hou je einddoel in het vizier en help je beslissingen te nemen op moeilijke kruispunten zonder het stuur van je over te nemen. Als het nodig is trap ik mee, maar jij bepaalt het tempo!

Hulp nodig bij het zoeken van passend werk?

Wim de Groot | Jobcoach

Mijn naam is Wim de Groot, ondernemer, jobcoach en oprichter van De Groot Advies & Coaching. Ik ben jarenlang eigenaar geweest van het uitzendbureau ‘De Groot Personeel in Techniek’, maar in 2020 besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde met mijn kennis en levens-/ondernemerservaring anderen helpen om weer onderdeel van de maatschappij te worden. Want eerlijk is eerlijk: ik heb een zwak voor mensen die extra aandacht en begeleiding nodig hebben bij het vinden van een passende baan.